Vad söker folk efter mest på google? Ja det varierar naturligtvis år efter år och vissa saker trendar enormt under en väldigt begränsad tid. Men årets sökningar på google talar ändå om för oss vad som överlag fångar vårt gemensamt största intresse. Tänk då att sökningarna endast tar i beaktning de som söker på google efter information och att google är olika populär att använda sig av som sökmotor världen över.

Google sökningar

Google lanserades 1998 och under det första året sökte användarna främst efter information relaterad till teknologi, forskning, och vetenskap, samt allmänna frågor och sökningar på personer och företag. Några exempel på vanliga sökord under den tiden var ”internet”, ”webbplatser”, ”datorer”, ”forskning”, ”vetenskap”, ”nyheter”, ”sport”, ”musik”, ”film”, och ”köp online”. Eftersom sökmotorn var relativt ny och inte lika känd som idag, kan det också ha varit vanligt att söka efter information om själva Google och dess funktioner.

Årets sökningar på Google 2017-2022

Vi tänker här ge dig några exempel på vad som var de mest sökta sakerna på Google under de senaste åren, men det är viktigt att notera att söktrender kan variera mellan olika länder och regioner.

Här är de mest sökta termerna på Google från 2017 till 2021:

  • 2021: ”coronavirus”, ”Olympics”, ”Zoom”, ”vaccination”, ”India vs England”
  • 2020: ”coronavirus”, ”election results”, ”Kobe Bryant”, ”Zoom”, ”TikTok”
  • 2019: ”Game of Thrones”, ”Avengers: Endgame”, ”iPhone 11”, ”Joker”, ”Notre Dame”
  • 2018: ”World Cup”, ”Avicii”, ”Mac Miller”, ”Black Panther”, ”Stan Lee”
  • 2017: ”Hurricane Irma”, ”iPhone 8”, ”Bitcoin”, ”Game of Thrones”, ”North Korea”

Du kan dock kolla Google’s ”Year in Search” funktion, som vanligtvis släpps i slutet av varje år, för att se de mest sökta termerna och trenderna under året. Men det kan även vara kul att utforska vad man söker efter just nu i Sverige på ”Google Trends”. Annars kan du också kolla nyhetskällor och online-publicationer för att hålla dig uppdaterad om aktuella händelser och trender.

Sökningar i Sverige och Världen 2022

Som jag nämnde tidigare, kan söktrender variera mellan olika länder och regioner. Så de mest sökta termerna kan se annorlunda ut beroende på var du befinner dig. Vi hittade också en sida på nätet som listar vad man sökt mest på här i Sverige under 2022. När det gäller sökningar i världen avslöjar detta youtube-klipp vad vi sökte mest på under 2022:

Spana även in de mest sedda YouTube videorna under 2022.