Bästa YouTube klippen 2022

av | jan 29, 2023

Vad marknadsförare kan lära sig av de mest kraftfulla YouTube-trenderna 2022

På YouTube har det gjorts en analys av innehållet och innehållsskaparna som slog igenom 2022 för att avslöja de globala insikter och teman som man tror kommer att hjälpa till att definiera konsumenttrender under 2023. Baserat på vad de hittade har de identifierat tre sätt som marknadsförare kan hämta inspiration från framgångsrika videokreatörer för att bygga starkare, mer meningsfulla relationer med sin publik.

youtube trender 2022

Bilderna ovan visar i tur och ordning…

3 personikoner: Utnyttja kraften i gemenskaper.

Videoskärm med jordglob, människor och sökikoner: Möt publiken på deras hemmaplan.

Siluett under en YouTube Play-knapp: Ta dig tid att skapa innovativa roliga shorts.

Utnyttja kraften i gemenskapen

Den mest framgångsrika marknadsföringen visar en förståelse för vad som motiverar en publik att engagera sig. Det är därför det är viktigt att värdera onlinegemenskaper och förstå hur de kan förstärka dina budskap.

Videoskapande kreatörer är utmärkta på detta. Det bästa YouTube-innehållet 2022 visar hur kreatörer kan inspirera till aktivt engagemang genom ögonblick som fångar allmänhetens uppmärksamhet. I Storbritannien, till exempel, samlade brittiska YouTubers Sidemen en publik från många toppskapare för att samla in över 1 miljon dollar under deras fotbollsmatch för välgörenhet. Samtidigt, i USA, gjorde den amerikanske kreatören MrBeast YouTubes 2022 års slutlista för topp 10 kreatörer med en utmaningsvideo med Willy Wonka-tema, med tävlande från hans fanskara. Och i Tyskland kan den fortsatta framgången för samarbetsduon 7 vs. Wild delvis tillskrivas deras tittare, som delar sina synpunkter på mängder av reaktionsvideor.

55 % av generation Z håller med om att de tittar på innehåll som ingen de känner personligen är intresserad av

Genom uppvisande av vardagsögonblick, och med möjlighet att göra detta över obegränsat geografiskt område, knyter tittarna kontakter med gemenskaper online som de kanske inte interagerar med någon annanstans. Faktum är att 55 % av Generation Z håller med om att de tittar på innehåll som ingen de känner personligen är intresserad av.

Takeaway för marknadsförare? Hitta sätt att uppmuntra deltagande från onlinegrupper som har specifika personliga intressen och egagera dig i dem. Genom att göra det kan du skapa varumärkesögonblick med större genomslag och mening.

Möt publiken på deras hemmaplan

År 2022 sträckte sig publikens intresse över flera format och innehållskategorier, och deras preferenser ändrades ofta baserat på deras tankesätt och ögonblick. Även om den här trenden kan verka som ett hinder, erbjuder den en fantastisk möjlighet för marknadsförare att följa ledningen för kreatörer som framgångsrikt når nya målgrupper genom att träffa dem där de är.

Att engagera publiken framgångsrikt i ett format innebär ofta att tittarna följer dig från skärm till skärm

Under det senaste året hade kreatörer som berättade historier i flera format den snabbast växande publiken. Till exempel experimenterade den indonesiske simmaren Timotius Mulyadi, vars långa videor brukar vara över åtta minuter långa, med 60-sekunders simtutorials, vilket gjorde honom till en av sitt lands breakout-skapare förra året.

Faktum är att att engagera publiken framgångsrikt i ett format innebär ofta att tittarna följer dig från skärm till skärm. Deras forskning visar att 59 % av Gen Z håller med om att de använder kortformade videoappar för att upptäcka saker som de sedan tittar på längre versioner av.

Shakira utnyttjade detta beteende framgångsrikt när hon marknadsförde släppet av sin senaste låt med Rauw Alejandro, ”Te Felecito.” Istället för att bara lansera musikvideon använde hon en serie Shorts för att hetsa upp fansen och uppmuntra dem att se hela videoupplevelsen. Först väckte hon nyfikenhet genom att infoga teasers från hennes nya videor i YouTube Shorts av hennes klassiska videor genom tiderna. Sedan släppte hon en förhandsvisning av sin nya videoYouTube Shorts. Slutligen lanserade hon en samling Shorts som lärde tittarna hur man gör videons koreografi, vilket utlöste en ny dansutmaning. Denna kreativa användning av multiformatinnehåll hjälpte hennes musikvideo att bli den sjätte mest sedda i Mexiko 2022 enligt YouTube Music-trender.

Att möta sin publik där de är innebär också att tala deras språk, ibland helt bokstavligt. MrBeast dök upp på topplistor med skapare i Brasilien och Frankrike genom att använda dubbade språkkanaler. Samtidigt hjälpte den brasilianske skaparen Jooj Natus engelskspråkiga kanal honom att utöka sin räckvidd till USA och Kanada.

Marknadsförare kan hämta inspiration från dessa kreatörers framgångar i flera format, men de kan också engagera sig i nya publiker på ett mycket enkelt och uppnåeligt sätt. Enligt en undersökning från Google gav det 10 % till 20 % fler konverteringar per dollar på YouTube Shorts att lägga till en vertikal kreativ tillgång till en videokampanj.

Ta dig tid att skapa innovativa, roliga shorts

Tidigare var virala kortformade videor ofta resultatet av oavsiktliga, slumpmässiga ögonblick som fångats på kameran. Men nuförtiden är shorts mindre avslappnade och mer tillverkade och avsiktliga.

Shortsen som lockar den största publiken har utformats specifikt för att återskapa den spontana känslan av de äldre videorna, med avsiktliga ögonblick av överraskning och glädje. För kreativ inspiration kan marknadsförare vända sig till cirkusakrobaten Jake Hinga, som fann Shorts framgång genom att fånga honom och hans vänner genom att ta sig an utmaningar på studsmattor. Alternativt kan de se hur Chris Ivan, kungen av trickbilder med toalett-och vaskrensare, nådde 80 miljoner visningar genom att samarbeta med restaurangbolaget, Dave & Busters.

De bästa korta videorna omfamnar formatets styrka och uppmuntrar folk att titta på dem om och om igen

Men shorts behöver inte verka spontana för att lyckas. Förra året lockade komediskapare publik med karaktärsdrivna sketcher och parodier. Ta Tysklands Anna Strigl, som uppmuntrade miljöaktivism i en av landets mest sedda shorts under året.

Det viktigaste för marknadsförare är att de bästa kortformade videorna omfamnar formatets styrka och uppmuntrar folk att titta på dem om och om igen. Vad betyder detta exakt? Enligt en skapad lista med topptips för kreatörer är en viktig sak som marknadsförare behöver göra att ge sina Shorts en omedelbar ”slagkraftig sekvens”. Som The Korean Vegan, en USA-baserad matlagningsskapare, säger: ”De första en till två sekunderna är de viktigaste. Den slagkraftiga sekvensen är bättre visuellt, hörbar och intellektuellt oemotståndlig.”

Att utnyttja gemenskaper, möta publiken där de är och skapa innovativa Shorts är inte bara YouTube-strategier. Snarare är de en återspegling av hur publikens förväntningar utvecklas. Marknadsförare som införlivar dessa åtgärder i sitt kreativa material kommer att ge sig själva möjligheten att lyckas nå rätt publik vid rätt tillfälle under 2023 och därefter.

 

Artikeln är översatt och hämtad ifrån https://www.thinkwithgoogle.com/marketing-strategies/video/2022-youtube-trends/ och är skriven av Smriti Sinha, Brian Farnham / december 2022.