Digital Marknadsföring

Se till att via digital marknadsföring synliggöra dina tjänster och produkter i exakt rätt ögonblick när dina kunder letar efter just dig.

Effektiv marknadsföring online

På vilket sätt kan digital marknadsföring hjälpa mitt företag/organisation? Hur ska man tänka kring traditionell kontra digital marknadsföring? Hur stora resurser i form av bl.a. tid och pengar bör man lägga på marknadsföring online? Det är vanliga frågor som vi får och som kan ha många olika svar. Mycket hänger på din nuvarande situation och vilka mål du har med marknadsföringen framåt. MediaBoozt hjälper dig här hitta rätt i marknadsföringsdjungeln.

Svenskarnas internetbeteende

Enligt den senaste årliga studien av svenska folkets internetvanor ”Svenskarna och internet 2020” så kan vi konstatera att internetanvändningen fortsätter öka, men nu i pandemins spår, i en allt snabbare takt och större utsträckning. Studien som görs varje år är Sveriges största helt oberoende undersökning och bidrar med fakta och insikter om svenskarnas internetbeteende. Bland annat tittar man på hur användningen av olika digitala tjänster ser ut samt trenden för svenskarnas beteende på nätet. Och studien av svenskarnas internetbetende fastslår ett par intressanta saker:

  • Digitala medietjänster fortsätter att växa, och traditionella medier så som tv, radio och pappersdagstidningar minskar. Totalt har vi idag en 60% högre internet användning jämfört med 1 år tidigare.
  • Användningen av sociala medier ökar som exempelvis Facebook, Instagram, och nu nyttjar nära 9 av 10 internetanvändare sociala medier.
  • Näthandeln ökar, dels för att många har börjat handla mer frekvent, men också för att många testat att handla mat och andra varor på nätet för första gången. En 200%:ig ökning av köp online har skett senaste året.
  • Ökat intresse för kulturevenemang live online. Många fler använder nu än tidigare internet för att uppleva kulturevenemang som sänds live. Tydligt är att många, men särskilt de äldre, också i fortsättningen vill ta del av livesända kulturevenemang på internet.

Google Sök dominerar som informationskälla

I en tidigare studie som gjordes 2018 undersökte man mer specifikt svenskarnas inhämtning av information, vårt så kallade sökbeteende. I den konstaterades att framförallt det dagliga sökandet efter information ökar. Redan för tolv år sedan sökte 89 procent av internetanvändarna efter information på internet. 2018 har siffran ökat till 97 procent. Och av dessa använder 97 procent av oss svenskar specifikt Google sök som källa när man vill söka efter information om något.

 

Våra marknadsföringstjänster

Hur påverkar människors förändrade beteende då oss som vill synas med våra produkter och tjänster på ett så effektivt sätt som möjligt?

Jo en inte alltför långsökt slutsats av ovanstående resonemang gör gällande att vi behöver få till en mer relevant och effektivare synlighet av vad vi vill erbjuda på plattformar där kunder och slutkonsumenter trots allt lägger den största tiden av sin mediekonsumtion på.

Framförallt gäller det här digital marknadsföring på Google sökmotor och deras övriga partnerplattformar, samt på sociala medier som t.ex. Facebook och Instagram. Nu blir digital marknadsföring ännu viktigare än förut och vi är experter inom området!

Se här vilka digitala marknadsföringstjänster vi erbjuder:

Google Ads

Se till att synas för kunder när de söker efter företag som ditt på framförallt Google sökmotor men även på andra plattformar som exempelvis Google Maps, videoannonsering på YouTube och andra partnersidor.

Sociala Medier

Nå ut med ditt budskap riktat till personer som är intresserade av dina tjänster och produkter via marknadsföring på sociala kanaler såsom Facebook, Instagram, LinkedIn och andra sociala plattformar.

Gratis rådgivning

Gratis är gott, få en gratis marknadsföringskonsultation på en timme i tidsanspråk utan några som helst vidare krav!

Vi vill väldigt gärna höra mer om just dig och din organisation samtidigt som vi då också kan berätta om hur du kan få din verksamhet att växa och/eller få mer uppmärksamhet via Google Ads och Sociala Medier.

Det kostar som sagt ingenting för dig att ta chansen att få berätta om din organisation samt era utmaningar och mål. Samtidigt får du ju då också chansen att veta mer om vilka möjligheter effektiv digital marknadsföring kan erbjuda och tillföra. Hör av dig redan idag vetja!

Hjälp med digital marknadsföring?

Kontakta oss på MediaBoozt så berättar vi mer!