Digital Marknadsföring

Se till att via digital marknadsföring synliggöra dina tjänster och produkter i exakt rätt ögonblick när dina kunder letar efter just dig.

Effektiv marknadsföring online

På vilket sätt kan digital marknadsföring hjälpa mitt företag/organisation? Hur ska man tänka kring traditionell kontra digital marknadsföring? Hur stora resurser i form av bl.a. tid och pengar bör man lägga på marknadsföring online? Det är vanliga frågor som vi får och som kan ha många olika svar. Mycket hänger på din nuvarande situation och vilka mål du har med marknadsföringen framåt. MediaBoozt hjälper dig här hitta rätt i marknadsföringsdjungeln.

Svenskarnas internetbeteende

Enligt den årliga studien av svenska folkets internetvanor ”Svenskarna och internet” så kan vi konstatera att internetanvändningen fortsätter öka, men nu i pandemins spår, i en allt snabbare takt och större utsträckning. Studien som görs varje år är Sveriges största helt oberoende undersökning och bidrar med fakta och insikter om svenskarnas internetbeteende. Bland annat tittar man på hur användningen av olika digitala tjänster ser ut samt trenden för svenskarnas beteende på nätet. Och studien av svenskarnas internetbetende fastslår ett par intressanta saker:

  • Digitala medietjänster fortsätter att växa, och traditionella medier så som tv, radio och pappersdagstidningar minskar. Totalt har vi idag en 60% högre internet användning jämfört med 1 år tidigare.
  • Användningen av sociala medier ökar som exempelvis YouTube, Facebook och Instagram. Idag nyttjar nära 9 av 10 internetanvändare sociala medier.
  • Näthandeln ökar, dels för att många har börjat handla mer frekvent, men också för att många testat att handla mat och andra varor på nätet för första gången. En 200%:ig ökning av köp online har skett senaste året.
  • Ökat intresse för kulturevenemang live online. Många fler använder nu än tidigare internet för att uppleva kulturevenemang som sänds live. Tydligt är att många, men särskilt de äldre, också i fortsättningen vill ta del av livesända kulturevenemang på internet.

Google Sök dominerar som informationskälla

I en tidigare studie som gjordes 2018 undersökte man mer specifikt svenskarnas inhämtning av information, vårt så kallade sökbeteende. I den konstaterades att framförallt det dagliga sökandet efter information ökar. Redan för tolv år sedan sökte 89 procent av internetanvändarna efter information på internet. 2018 har siffran ökat till 97 procent. Och av dessa använder 97 procent av oss svenskar specifikt Google sök som källa när man vill söka efter information om något.

Våra marknadsföringstjänster

Hur påverkar människors förändrade beteende då oss som vill synas med våra produkter och tjänster på ett så effektivt sätt som möjligt?

Jo en inte alltför långsökt slutsats av ovanstående resonemang gör gällande att vi behöver få till en mer relevant och effektivare synlighet av vad vi vill erbjuda på plattformar där kunder och slutkonsumenter trots allt lägger den största tiden av sin mediekonsumtion på.

Framförallt gäller det här digital marknadsföring på Google sökmotor och deras övriga partnerplattformar, samt på sociala medier som t.ex. Facebook och Instagram. Nu blir digital marknadsföring ännu viktigare än förut och vi är experter inom området!

Se här vilka digitala marknadsföringstjänster vi erbjuder:

Google Ads

Få en bra synlighet på Google blixtsnabbt!

Se till att synas för kunder när de söker efter ditt företags tjänster eller produkter på framförallt Google sökmotor men även på andra plattformar som t.ex. Google Maps, videoannonsering på YouTube och andra partnersidor. Du bestämmer själv vilken budget som ska användas för marknadsföring på Google.

Varför annonsera på Google?

  1. 97% av alla i Sverige använder Google sök!
  2. Bästa annonserings-alternativet för att nå de som letar efter dina produkter och tjänster.
  3. Du betalar endast för klick, alltså när personer verkligen besöker din hemsida eller när de ringer dig!

Sociala Medier

Sociala medier är ett snabbt och enkelt sätt för att få uppmärksamhet, chansen finns också att de delar innehållet vidare.

Nå ut med ditt budskap riktat till personer som är intresserade av dina tjänster och produkter via marknadsföring på sociala kanaler såsom Facebook, Instagram, LinkedIn och andra sociala plattformar.

Varför annonsera på Sociala medier?

  1. Du kan på ett kreativt sätt med video, bilder och text nå en viss målgrupp utifrån t.ex. intresse.
  2. Väck uppmärksamhet! Sociala medier hjälper er att synas med aktuella aktiviteter och händelser.
  3. Stärk ert varumärke och underhåll befintliga kunder.

Överlägset vanligaste frågan

När vi är ute hos kund och presenterar våra marknadsföringsprodukter är den överlägset vanligaste frågan vi får gällande annonser på Google om man kan klicka massor på t.ex. en konkurrrents annons så att dennes annonseringsbudget går åt. Men det funkar verkligen inte så, särskilt om man betänker att Google Ads som produkt knappast skulle existera då. Ogiltig trafik var säkerligen en av de första faktorerna som Googles skapare hittade åtgärder mot för att få till en effektiv och lönsam annonsering. Läs mer om vad Google själva skriver om ogiltig klicktrafik och hur google skyddar annonsörer ifrån detta.

Gratis rådgivning

Gratis är gott, få en gratis marknadsföringskonsultation på en timme i tidsanspråk utan några som helst vidare krav!

Vi vill väldigt gärna höra mer om just dig och din organisation samtidigt som vi då också kan berätta om hur du kan få din verksamhet att växa och/eller få mer uppmärksamhet via Google Ads och Sociala Medier.

Det kostar som sagt ingenting för dig att ta chansen att få berätta om din organisation samt era utmaningar och mål. Samtidigt får du ju då också chansen att veta mer om vilka möjligheter effektiv digital marknadsföring kan erbjuda och tillföra. Hör av dig redan idag vetja!

Hjälp med digital marknadsföring?

Kontakta oss på MediaBoozt så berättar vi mer!