Vi belyser här de fem bästa argumenten varför du ska ha en bra hemsida. Öka trovärdigheten, förbättra synligheten på Google och få fler besökare som är intresserade av vad du erbjuder!

Främsta argumenten för att du ska ha en bra hemsida

 1. Öka trovärdigheten: En professionell hemsida ger intrycket av att ditt företag är pålitligt och seriöst. En dålig eller obefintlig hemsida kan ge intrycket av att ditt företag inte är värt att ta på allvar.
 2. Förbättra synligheten: En bra hemsida gör att ditt företag eller organisation syns på internet och blir tillgänglig för en bredare publik. Bland annat kan du få fler relevanta besökare till hemsidan genom att optimera hemsidan för sökmotorer (SEO). Men det gör det också möjligt att marknadsföra ditt varumärke, produkter eller tjänster på ett mer effektivt sätt.
 3. Förbättra tillgängligheten: En bra hemsida ger kunderna tillgång till viktig information om dina produkter och tjänster och gör det enklare för dem att kontakta dig med frågor eller för att lämna feedback. Genom din hemsida når besökare information om ditt företag dygnet runt, alla dagar i veckan och kan därigenom få tag i uppdaterade kontaktuppgifter.
 4. Öka försäljningen: En väl utformad hemsida kan dels öka konverteringarna och därmed öka försäljningen. Detta kan uppnås genom förbättrad användarupplevelse via ux-design, däribland att exempelvis lägga till tydliga call-to-action knappar och skapa en smidig köpprocess. Men dels kan man också öka försäljningen genom att till exempel upplysa om kommande händelser, event, nya tjänster/produkter o.s.v.

Öka hemsidans effektivitet

En bra hemsida kan också hjälpa till att öka effektiviteten. För att öka effektiviteten genom en bra hemsida, finns det flera viktiga faktorer att överväga som delvis även innehåller tidigare argument ovan. En välutformad och användarvänlig webbplats kan öka engagemang, konverteringar och kundtillfredsställelse. Här är några tips för att förbättra hemsidans effektivitet:

Responsiv design

Se till att din webbplats är responsiv och anpassar sig till olika skärmstorlekar och enheter (mobiltelefoner, surfplattor, datorer). Detta ger en positiv användarupplevelse oavsett vilken enhet besökaren använder.

Tydlig navigering

Bygg en enkel och intuitiv navigeringsstruktur så att besökarna snabbt kan hitta det de söker. Använd tydliga menyalternativ och kategorier för att organisera innehållet på webbplatsen.

Snabb laddningstid

Optimering av webbplatsens hastighet är avgörande. En snabb laddningstid minskar avhoppen och förbättrar användarupplevelsen. Se till att komprimera bilder, använda cachning och välja en pålitlig webbhotelltjänst.

Lockande och relevant innehåll

Erbjud informativt och relevant innehåll som tilltalar din målgrupp. Använd ett klart och övertygande språk samt inkludera call-to-action (handlingsuppmaningar) för att vägleda besökare mot önskade åtgärder.

Visuell attraktivitet

Använd professionella och estetiskt tilltalande bilder, grafik och färger som matchar din varumärkesidentitet. En visuellt attraktiv webbplats fångar besökarnas intresse och förstärker ditt budskap.

Användarvänligt kontaktformulär

Om du har ett kontaktformulär, håll det kort och begripligt. Be endast om nödvändig information för att undvika avhopp.

Säker hemsida med SSL-certifikat

Säkerställ att din webbplats är säker genom att använda ett SSL-certifikat. Detta bidrar till att bygga förtroende hos besökarna och skyddar deras personliga information.

Tydliga mål och konverteringsspårning

Definiera tydliga mål för din webbplats, såsom försäljning, prenumerationer eller nedladdningar. Implementera konverteringsspårning för att mäta framgången för dessa mål och identifiera områden som kan förbättras.

Blixtsnabb support

Om möjligt, inkludera en live-chatt eller ett snabbt svarssystem för att hjälpa besökare med eventuella frågor eller problem.

Optimering för bättre ranking på Google sökmotor

Använd sökmotoroptimering (SEO) för att förbättra webbplatsens synlighet på sökmotorer. Detta inkluderar att använda relevanta sökord, meta-beskrivningar och optimera webbplatsens struktur.

Testning och analys

Regelbundet utvärdera och testa din webbplats för att identifiera svaga punkter och förbättra dess prestanda. Använd analysverktyg för att spåra besökarbeteende och få insikter om hur du kan optimera din hemsida ytterligare.

Genom att integrera dessa principer och kontinuerligt förbättra din webbplats efter feedback och analys, kan du öka effektiviteten och ge besökarna en bättre upplevelse som i sin tur kan öka konverteringar och kundlojalitet.

 

Varför du ska ha en bra hemsida

Hemsida med tillgänglig design

Hur tänker MediaBoozt angående tillgänglig design på en webbplats? Tillgänglig design på en hemsida handlar om att utforma webbplatsen på ett sätt som gör den lätt att använda och tillgänglig för alla användare, oavsett deras förmågor eller funktionshinder. Här är några tips för att skapa en tillgänglig design på din hemsida:

 • Använd korrekt HTML-struktur: Användning av korrekt HTML-struktur är viktigt för att hjälpa användare som använder hjälpmedel som skärmläsare att navigera på din webbplats.
 • Använd tydlig och lättläst text: Använd en lättläst typsnitt och färgkontraster som gör det enkelt för användare med synnedsättningar att läsa texten.
 • Tillhandahåll alternativ för multimedia: Tillhandahåll alternativa beskrivningar och texttranskriptioner för video och ljudinnehåll, så att personer med hörsel- eller synnedsättningar också kan ta del av innehållet.
 • Använd tydliga och beskrivande länktexter: Använd länktexter som beskriver exakt vart användaren kommer att ledas när de klickar på länken. Undvik länkar som bara säger ”klicka här”.
 • Se till att webbplatsen fungerar på mobila enheter: Många användare besöker webbplatser via mobiltelefoner eller surfplattor, så se till att din webbplats är responsiv och fungerar bra på olika enheter.
 • Använd lättanvända formulär: Använd klara och tydliga formulär som är enkla att navigera, med tillräckligt med utrymme för användaren att skriva in information.
 • Tillhandahåll alternativ för tangentbordsnavigation: Många användare navigerar på webbplatser med tangentbordet istället för musen, så se till att din webbplats är enkel att navigera med tangentbordet.

Genom att använda dessa riktlinjer kan du skapa en tillgänglig design på din hemsida, vilket hjälper till att göra din webbplats användbar för så många användare som möjligt.